Egerszalók bemutatása
Egerszalók egy olyan, évszázadok óta lakott település, ahol a táj és a környezet igazán alkalmas arra, hogy az ember otthon érezze magát. .
Önkormányzati munka
Bővebben...
Sódomb, látnivalók
Bővebben...
Kikapcsolódás
Bővebben...
Borvidék Egerszalók
Bővebben...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Egerszalók bemutatása
 • Önkormányzati munka
 • Sódomb, látnivalók
 • Kikapcsolódás
 • Borvidék Egerszalók

Kedvezményezett neve: Egerszalók Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve, kódszáma:Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése”, VP6-7.2.1.1-20

Projekt címe: Helyi termékértékesítést szolgáló piac bővítése Egerszalók településen

Projekt azonosító száma: 3318897197

Szerződött támogatás összege: 20 024 900 Ft.

Támogatás mértéke: 85%

Projekt befejezési dátuma: 2024.02.29.

Projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt keretében a vidékfejlesztési program által korábban támogatott beruházás révén megvalósult helyi termékértékesítést szolgáló piac kerül bővítésre. A meglévő termelői piac mérete miatt nem alkalmas a folyamatosan növekvő árusítói és vásárlói igények kielégítésére. Az elmúlt években a kistermelők, árusok száma folyamatosan növekedett, azonban jelenleg a meglévő piac mérete miatt nem mindenkinek tudunk lehetőséget biztosítani termékeik értékesítésére. A termelői piac bővítése, az egészséges, jó minőségű helyi élelmiszertermékek és a helyben történő vásárlás lehetőségének szélesebb körű biztosítása tényleges lakossági igény. A fenti okok miatt jelen projekt keretében a meglévő piac bővítése valósul meg. A bővített piaci területen fedett, oldalról nyitott árusítóhelyek kerülnek kialakításra, ahol elhelyezésre kerül 2 db 1,5 méter hosszú mobil árusító asztal. A piaci tevékenységhez kapcsolódó raktárhelyiség, fedetlen árusítótér is kialakításra kerül. Továbbá 3 db szenzoros kézfertőtlenítő állomás is beszerzésre kerül. A bővítésre kerülő piaci terület egy akadálymentes rámpával kerül összekötésre a meglévő piaci területtel, amely teljeskörűen akadálymentesített. A piac működéséhez szükséges kiegészítő infrastruktúra kiépítése is megvalósul a villamos energia- és vízellátáshoz kapcsolódó hálózat tekintetében.

Beruházással megvalósulásának helyszíne:

 • 3394 Egerszalók Kossuth Lajos u. 295; 295/C hrsz.

Jelen pályázat forrását az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

https://ec.europa.eu/agriculture/

Településünk pillanatai

Keressen a weboldalon

Önkormányzati közadat kereső
A közfeladatot ellátó szerv a feladatkörébe tartozó ügyekben – így különösen az állami és önkormányzati költségvetésre és annak végrehajtására, az állami és önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre, a piaci szereplők, a magánszervezetek és -személyek részére különleges vagy kizárólagos jogok biztosítására vonatkozóan – köteles elősegíteni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását
19 April 2024