Egerszalók bemutatása
Egerszalók egy olyan, évszázadok óta lakott település, ahol a táj és a környezet igazán alkalmas arra, hogy az ember otthon érezze magát. .
Önkormányzati munka
Bővebben...
Sódomb, látnivalók
Bővebben...
Kikapcsolódás
Bővebben...
Borvidék Egerszalók
Bővebben...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Egerszalók bemutatása
  • Önkormányzati munka
  • Sódomb, látnivalók
  • Kikapcsolódás
  • Borvidék Egerszalók

Egerszalók Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be 2016. március 30-án Forradalmi emlékhely létrehozására az egerszalóki Pást parkban. A pályázat keretében megvalósuló 1956-os emlékmű állítására és annak éjszakai megvilágítására 3 000 000 Ft támogatásban részesült a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány jóvoltából. A 2016. október 23-án felavatott emlékmű Palmetta Papp Zoltán szobrász terve alapján készült el.
Az emlék kő alapanyaga Sziléziai márvány , egy nemes fehér anyag mely a forradalom tisztaságát; jelképezi. A lyukas zászló motívum pedig az 65-os eseményekre utal , a zászló az összetartozást a rajta lévő szakadás pedig a be nem fejezet eseményeket; szimbolizálja . Azért nem ábrázol figurát vagy direkt eseményt , hogy az egész történelmi folyamathoz; kötődni tudjon . Az alkotó páros Magda Róbert és Papp Zoltán több évtizedes munka kapcsolata eredményeként több köztéri alkotás , restaurálás , magángyűjteményben lévő , és egyházi műemlék készült el . A tradíciók és a szakma szeretete látszik az elkészült műveken , amikor egy kő sziklából szobor készül .

Forradalmi emlékhely létrehozása

Településünk pillanatai

Bűnmegelőzési Hírlevél 2019. december 30. Vigyázat, ismét unokázós csalók!
Egerszalók Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. december 11-én, 17 00 órától
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS pályázati adatlap elérhető ITT... beszámoló űrlap elérhető ITT... Rendelet ITT...
Hulladéklerakóval kapcsolatos aktualitások ITT
Kedvezményezett neve Egerszalók Község Önkormányzata Pályázati felhívás neve és kódszáma Magyar Falu Program ,,Temető fejlesztése” MFP-FFT/2019 Projekt címe Temető fejlesztése, urnafal és gyalogjárda építése Projekt azonosítószáma 3020223949 Támogatás összege 4 996 626 Ft

Gyors elérhetőségünk: 

Tel.: 36/574-002, 36/474-332

Fax: 36/474-366

E-mail:

Keressen a weboldalon

Önkormányzati közadat kereső
A közfeladatot ellátó szerv a feladatkörébe tartozó ügyekben – így különösen az állami és önkormányzati költségvetésre és annak végrehajtására, az állami és önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre, a piaci szereplők, a magánszervezetek és -személyek részére különleges vagy kizárólagos jogok biztosítására vonatkozóan – köteles elősegíteni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását
Felhívás!
Pályázati lehtőségekről, fejlesztésekről.
Településünk aktívan részt vesz a támogatási lehetőségek kihasználásában - ismerkedjen meg a részletekkel:
19 January 2020